Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi w Minecraft

Lolekxxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam problem, od dwóch dni mam straszne lagi w Minecraft. Dwa dni temu, miałem normalnie 150 fps i nie było żadnych problemów, 0 lagów, a teraz mam 150fps jednak przy każdym ruchu myszką spada mi do 20 i znowu na 150 :/ Proszę o pomoc, próbowałem jakoś zwiekszyć fps'y i udało mi się to ale nadal spadają klatki przy każdym ruchu myszką. Pozdrawiam!

Opublikowano

Albo wersja 1.5 jest beta, brak kompatybilnosci, skoro to najnowsza wersja i akurat wiele osob tak ma (ja nie) to prawdopodobnie wersja clienta.

OndteAw.png

Opublikowano

Mi pomogło zaktualizowanie bibliotek ponoć minecraft 1.5 ma taki problem a w 1.6 ma to być naprawione.

Gdzieś jest to na mpc jednak nie pamiętam już gdzie...

Opublikowano

1. Zaktualizuj Jave

2. Zainstaluj Optifine

3. Ustaw sobie priorytet procesu na "wysoki"

4. Zaktualizuj Sterowniki karty graficznej

5. Napisz ile ramu używasz

Spadki FPS przy nowych źle zoptymalizowanych wersjach Minecrafta to problem powszechny, spróbuj tego co ci napisałem i odpisz jak wygląda sprawa ;)

PS: Grasz na laptopie czy na stacjonarnym ?

Opublikowano

Tak wgl, prawdzie mówiąc, to według mnie MC ma słabą optymalizacje... We wcześniejszych wersjach było lepiej. Jeżeli masz mody to odinstaluj, spróbuj przydzielić więcej ramu do minecraft i wgrać optifine. Powinno ci pomóc.

Liczę na LIKE

P.S Jeżeli masz Win XP to:

1.Wychodzisz na pulpit

2.Dajesz właściwości

3.Klikasz ustawienia

4.Klikasz zaawansowane

5.Rozwiązywanie problemów

6. I ten sówak spróbuj dać najpierw na full potem na środek.

Opublikowano

Ludzie.. Widać że nie umieci czytać ze zrozumieniem.. 3 dni temu nie miałem tego problemu a gra chodziła bardzo płynnie, teraz coś się zwaliło i mam lagi... Zaktualizowałem sterowniki karty graficznej, lagi przy skręcaniu myszki lekko się zmniejszyły ale mam teraz w całej grze

sprubóje zaktualizować jave.

PS: Mam stacjonarny

Opublikowano

Ultimatus Mam 1GB Ramu na 2GB Ramu, priorytet też zmieniłem i nic ;/

Zaktualizuj minecraft'owe biblioteki LWJGL =)

Chodzi o usunięcie plików z .minecraft i zaktualizowanie na nowo?

Opublikowano

Pobierz Optifine lub pozmieniaj niektóre ustawienia np. Generowanie terenu ( czy jakoś tak ) na normalne lub niżej.

Może to być wina Ramu lub czegoś tego rodzaju.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...